Det islandske virtuelle flyselskab Nice Air ehf. blev erklæret konkurs den 23. maj 2023.

Rejsegarantifonden kan hjælpe kunder, der har indgået aftale med Nice Air om køb af en flybillet, som:

  • er med afrejse fra en dansk lufthavn til udlandet og retur
  • kostede mere end DKK 1.000 pr. person

Erstatningen fratrækkes en selvrisiko på DKK 1.000, som du sandsynligvis kan få dækket af din bank, hvis du gør indsigelse mod betalingen (læs mere herunder).

Du har 6 måneder efter konkursen til at anmelde dit krav vedrørende flybilletter til os.

Du kan anmelde dit krav til Rejsegarantifonden her

Gør indsigelse til din bank

Du kan gøre indsigelse til banken, hvis betalingen skete med et betalingskort (fx MasterCard eller VISA) og på den måde søge beløbet retur. Det kaldes at starte en ”indsigelsessag”. Det er ikke afgørende, hvor lang tid der er gået, siden betalingen blev gennemført. Start indsigelsessagen så hurtigt som muligt, efter at du er blevet opmærksom på, at din billet ikke længere er gyldig, for der kan være forholdsvis korte frister for at gøre indsigelse til banken.

Det vil også være relevant at gøre indsigelse til banken, selvom du er berettiget til erstatning fra Rejsegarantifonden, da du på den måde sandsynligvis kan få dækket selvrisikoen på DKK 1.000 pr. person. Bankerne oplyser, at det er vigtigt, at du – så snart du har anmeldt kravet til Rejsegarantifonden – opretter en indsigelsessag hos din bank og vedhæfter kopi af anmeldelsen til Rejsegarantifonden.