Om Os

Rejsegarantifonden er en privat, selvejende institution, der skal yde rejsekunder bistand ved en rejseudbyders konkurs. Endvidere skal fonden finansiere og betjene et rejseankenævn.

Fonden blev oprettet i henhold til lov i 1979. Den nyeste lov er lovbekendtgørelse nr. 1101 af 3. september 2015. Læs mere om loven her.

Fondens organisation

 • Bestyrelse:
  Rejsegarantifondens bestyrelse er udnævnt af erhvervs- og vækstministeren og består af en formand og 6 medlemmer: Susanne Larsen (formand), Vagn Jelsøe (Forbrugerrådet Tænk), Per Henriksen (Brancheforeningen Dansk Luftfart), Jens Loft Rasmussen, Henrik Specht (Rejsearrangører i Danmark), René Knudsen (HK Service Hovedstaden), Lars Thykier (Danmarks Rejsebureau Forening). Jakob Buhl Vestergaard er stedfortræder for formanden.

 • Sekretariat:
  Bestyrelsen har ansat et sekretariat til varetagelse af administration m.v. Find de ansatte her.

 • Vedtægter:
  Fondens vedtægter er fastsat af bestyrelsen og er godkendt af erhvervs- og vækstministeren. Find vedtægterne under download her.

 • Bestyrelsens forretningsorden:
  Bestyrelsens forretningsorden er fastsat af bestyrelsen og er godkendt af erhvervs- og vækstministeren. Find forretningsordenen under download her.

 • Årsrapport:
  Fonden afgiver inden 6 måneder efter et kalenderårs udløb et af Rigsrevisionen revideret regnskab for det forløbne år med beretning om fondens virksomhed til erhvervs- og vækstministeren. Den seneste årsrapport kan ses under download her.